Запечена у духовці качка – це завжди по-святковому смачно. Приготовлена у рукаві птиця виходить соковитою, ароматною і красивою. Рум’яна золотиста качечка буде головною прикрасою будь-якого столу.
Качка у рукаві з апельсинами
- Качка - 2 кг
- Апельсин - 3 шт.
- Селера (черешки) - 2-4 шт.
- Лимон - 1 шт.
- Сіль, перець - за смаком
- Спеції - за смаком (шавлія, прованські трави, розмарин)
- Оливкова олія - 1 ст. л.
- Вино біле солодке - 2 ст. л.
- Мед - 2 ст. л.
Качку потрібно випатрати, обрізати кінчики крил, хвіст, зайвий жир і зайву шкуру.
Читайте такожСоковиті свинячі реберця: рецепти приготування смачного м’ясаУ великій мисці змішати до однорідності сік лимона, сік одного апельсина, сіль, перець, спеції та оливкову олію. Покласти качку в отриманий маринад і відправити маринуватися в холодильник на 1-6 годин (чим довше маринуватиметься – тим відчутнішим буде смак фруктів).
Один апельсин нарізати на чотири частини. Замариновану качку начинити черешками селери і четвертинками апельсина, покласти в злегка змащену олією форму для запікання.
Відправити качку в розігріту до 190°С духовку. Запікати приблизно 2 години, кожні 20 хвилин поливаючи качку соком, що виділятиметься.
Приготування глазурі. Змішати сік одного апельсина, мед та вино. Довести суміш до кипіння і варити до консистенції сиропу, після чого зняти з вогню.
Дістати качку з духовки, викинути селеру й апельсин, що знаходилися всередині. Полити птицю зверху гарячою глазур'ю і можна подавати до столу.
Качка у рукаві з яблуками й часником
- Качка - 1 шт.
- Яблука - 1 кг
- Часник - 7-8 зубчиків
- Сіль - 2 дрібки
- Суміш пряних трав - 1-2 пучок
- Перець чорний - 1-2 дрібки
- Мед - 1 ст. л.
- Олія соняшникова - 1 ст. л.
Качку випатрати, промити, обсушити. Відрізати зайвий жир і шкіру, зрізати кінчики крил.
Приготування маринаду. До суміші пряних трав, перцю та солі додати мед і соняшникову олію. Часник пропустити через часничницю, додати в маринад і все перемішати.
Змастити качку отриманою сумішшю і залишити маринуватися на 20-30 хвилин. Птицю можна відразу покласти в рукав для запікання.
Частину яблук нарізати великими шматочками, видаляючи серцевину і кісточки, решту – залишити цілими. Нафарширувати качку нарізаними яблуками й скріпити протилежні краї зубочистками, щоб яблука не випадали. Цілі яблука розкласти навколо качки. Рукав зав'язати і відправити деко з качкою в духовку.
Запікати птицю 2 години за температури 180-190°С. Перед вимиканням можна надрізати рукав зверху, щоб качка підрум'янилася.
Качка в рукаві з картоплею
- Качка - 2,3 кг
- Часник - 3 зубчики
- Сіль, перець - за смаком
- Яблука - 200 г
- Чорнослив - 100 г
- Картопля - 700 г
- Рослинна олія - 40 мл
Для сольового розчину
- Сіль - 350 г
- Вода - 5 л
Качку випатрати та помити під проточною водою.
У велику каструлю налити воду, додати сіль, перемішати й почекати до повного розчинення кристалів. Викласти птицю в сольовий розчин і відправити у холодильник на добу.
Читайте такожПісні булочки: як спекти пишні ласощі без яєць і молокаДістати качку з холодильника, обполоснути й обсушити. Натерти зверху часником, пропущеним через часничницю, присипати сіллю та перцем.
Яблука сполоснути і нарізати кубиками, додати митий чорнослив, сіль і перець. Начинити ними качку, сколоти черевце дерев'яними шпажками, а ніжки пов'язати шпагатом.
Картоплю очистити, розрізати навпіл (на 4 частини, якщо бульби надто великі). Додати сіль, перець, олію, все ретельно перемішати.
Викласти у рукав для запікання картоплю, потім нафаршировану качку й зав'язати краї. Відправити у духовку й запікати 1 години 40 хвилин за температури 200°С. Аби скоринка підзолотилася, за 10 хвилин до завершення запікання слід розірвати рукав.
Вас також можуть зацікавити інші рецепти:
- Ніжні вареники з сиром: як приготувати смачну страву з солодкою та солоною начинками
- Смачний та ситний бігос: як приготувати неймовірну страву
- Як варити перловку: рецепти смачної та поживної каші
- Апетитні вареники з капустою: як приготувати ситну страву
- Неймовірно ароматний смаколик: як приготувати шоколадно-банановий кекс