Що можна використовувати замість капусти в голубцях / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Класичні голубці доволі клопіткі в приготуванні, тому кулінари цікавляться альтернативними рецептами. Якщо ви хочете спробувати нову варіацію звичної страви або спростити приготування, то спробуйте прибрати капусту з рецепта.

У що можна загорнути голубці крім капусти

У традиційному способі фарш загортають у варені листи білокачанної капусти. Але це не єдиний варіант. В азіатській кухні популярна долма - м'ясо, загорнуте в молоде виноградне листя.

Голубці з пекінської капусти ніжніші та швидші в приготуванні, ніж класичні, а за смаком не поступаються. Ще одна альтернативна зелень для загортання - мангольд, тобто листовий буряк.

Відео дня

Можна навіть приготувати голубці без капусти, наприклад, загорнути фарш у рулети з лаваша, після чого протушкувати в кетчупі в духовці. Досить цікавими за смаком виходять голубці з кабачків. У цьому разі овоч нарізаємо тонкими пластами (зручно робити це овочечисткою). Потім викладаємо на край начинку, скручуємо і готуємо 40 хвилин у томатному соусі.

Ліниві голубці без капусти - докладний рецепт

Такі вироби за смаком нагадують тюфтельки та готуються набагато простіше за класичні.

Які продукти знадобляться:

  • фарш - п'ятсот грам;
  • рис - чотири столові ложки;
  • цибуля - одна штука;
  • морква - одна штука;
  • томатна паста - дві столові ложки;
  • сметана - три столові ложки;
  • соняшникова олія - три столові ложки;
  • вода - двісті грам;
  • лавровий лист - одна штука;
  • сіль, спеції, перець за бажанням.

Рис потрібно промити кілька разів і зварити до напівготовності (10 хвилин) або на 20 хвилин залити окропом. Подрібнити цибулю з морквою і підсмажити на сковороді з ложкою олії. У фарш вмішати овочі, рис, сіль і будь-які спеції. Зліпити довгасті голубці та посмажити на великому вогні по 2-3 хвилини з двох боків, щоб "запечатати соки".

Потім потрібно зменшити вогонь на плиті до мінімального. Перемішати до однорідності воду, томатну пасту і сметану. Посолити та приправити заливку і вилити на сковороду з голубцями. Викласти лавровий лист і тушкувати все разом приблизно 15 хвилин під кришкою. Можна також приготувати ліниві голубці без капусти в духовці - запікайте 50 хвилин при 190°.

Вас також можуть зацікавити новини: