
Голубці - дуже популярне і смачне блюдо. За класичним рецептом, це загорнутий у листя білокачанної капусти м'ясний або овочевий фарш з додаванням крупи. Але для приготування голубців цілком підійде і пекінська капуста. Мало того, вона навіть спростить процес
Раніше УНІАН писав, як зробити так, щоб курка у вершковому соусі по-угорськи вийшла соковитою та ніжною. Сьогодні ми розповімо, як приготувати голубці, рецепт для яких ви захочете запам'ятати.
Голубці з пекінської капусти - покроковий рецепт
З огляду на те, що листя пекінської капусти помітно ніжніше, ніж листя білокачанної, приготувати такі голубці буде набагато простіше і швидше.
Інгредієнти:
- яловичина або фарш - 300 г;
- рис - 70 г;
- пекінська капуста - 1 шт;
- морква - 1 шт;
- ріпчаста цибуля - 1 шт;
- часник - 2 зубчики;
- томатна паста - 1 ст. л.;
- рослинна олія - 2 ст. л.;
- сметана - 2 ст. л
Традиційно у блюдо сіль і чорний перець додають за смаком.
Процес приготування
Для початку необхідно відварити рис так, щоб він був не до кінця готовий. М'ясо потрібно пропустити через м'ясорубку (можна використовувати і вже готовий фарш), перекласти в підготовлену миску, додати до нього рис та гарненько перемішати. Не забудьте посолити і поперчити.
Пекінську капусту варто промити під проточною водою, розібрати на листя і скласти їх у простору каструлю. Після цього листя потрібно повністю залити окропом і залишити на кілька хвилин, вистачить 3-5. Через цей час воду необхідно злити і дати листю трохи охолонути.

Далі приготований фарш розподіляють по листю невеликими порціями й щільно загортають кожен з них, формуючи голубці і відразу укладаючи їх у глибоку каструлю.
Для приготування соусу потрібно очистити, подрібнити цибулю, моркву, часник та прожарити їх на сковороді протягом п'яти хвилин. Після цього в овочі потрібно додати склянку води, томатну пасту, сметану, перемішати і довести до кипіння.
Приготованим соусом можна сміливо заливати голубці і тушкувати їх до 40 хвилин на слабкому вогні. Для посилення смаку деякі додають за кілька хвилин до готовності лавровий лист і запашний перець.