Що приготувати з печінки / фото ua.depositphotos.com

Печінка - поживний і корисний продукт, багатий вітаміном B12, міддю, залізом і амінокислотами. Вона має специфічний смак, який приглушують спеціями і овочами. Печінку або люблять, або ненавидять - залишатися байдужим до неї неможливо. Пропонуємо кілька нескладних страв для шанувальників цього продукту.

Відео дня

Печінка по-строгановськи

  • Печінка яловича - 700 г.
  • Помідор - 2 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Борошно - 2 ст. л.
  • Сметана - 2 ст. л.
  • Пучок кропу.
  • Олія - 2 ст. л.
  • Сіль, перець за смаком.

Печінку вимити і очистити від плівки, нарізати кубиками. Помідор нарізати кубиком, цибулю - півкільцями. У сковороді на сильному вогні смажити печінку 5-7 хвилин на сильному вогні. Додати цибулю і помідори, обсмажувати на невеликому вогні під кришкою ще 5 хвилин. Потім посипати печінку борошном, посолити і поперчити, додати сметану. Тушкувати 3 хвилини. Влити трохи води і залишити страву тушкуватися 10 хвилин. Подавати з рубаним кропом.

Салат з печінкою і грушею

  • Куряча печінка - 400 г.
  • Груші - 2 шт.
  • Вершкове масло - 30 г.
  • Родзинки - 50 г.
  • Салатний мікс - 200 г.
  • Оливкова олія - 3 ст. л.
  • Апельсиновий сік - 50 г.
  • Цукор - 1 ч. л.
  • Сіль, перець за смаком.

Печінку нарізати кубиком і обсмажити на сковороді 5 хвилин з усіх боків. Груші почистити і нарізати тонкими часточками. У сковороді розігріти вершкове масло і ложку цукру, викласти груші і смажити кілька хвилин. У салатник викласти салатний мікс, родзинки, грушу і печінку. У сковороду, де смажилася печінка, влити апельсиновий сік. Підігріти і посолити, додати оливкову олію і полити таким соусом салат.

Домашній паштет з курячої печінки

Читайте такожЩо приготувати з беконом на вечерю: 3 смачних салатиНіжний паштет - ідеальна закуска до хліба. Рецепт паштету зовсім нехитрий: достатньо лише перебити блендером смажену печінку. Для кращого смаку в блюдо додають смажену цибулю, спеції, родзинки, журавлину. Як приготувати паштет з курячої печінки - читайте на УНІАН.

Печінкові оладки

  • Свиняча печінка - 500 г.
  • Яйця - 1 шт.
  • Борошно - 3 ст. л.
  • Олія - 2 ст. л.

Печінку подрібнити блендером разом з яйцем. Поперчити і посолити, просіяти борошно. У сковороді добре розігріти олію. Вилити тісто і обсмажувати оладки 2-3 хвилини з кожного боку.

Вас також можуть зацікавити новини: