Мама ведучого поділилася рецептом вареників / прес-служба 1+1

У студію шоу "Твій день" на каналі 1+1 вперше прийшла мама телеведучого Тимура Мірошниченка Тамара Євгенівна. Разом з сином вони приготували улюблену страву багатьох українців - вареники з вишнями. Зараз якраз сезон цієї соковитої і корисної ягоди.

Раніше Тимур поділився інформацією про те, хто може представити Україну на Євробаченні 2022.

Тамара Євгенівна-кулінар від Бога / прес-служба 1+1

Мама не випадкова людина на кухні. 26 років пропрацювала в гімназії інспектором з харчування, - представив глядачам свою найріднішу людину Тимур. - Кожен раз, коли у нас вдома якесь свято або застілля, мама готує стільки їжі! Вона завжди була попереду кулінарної моди. Ще коли так ніхто не робив, у нас в родині мама часто експериментувала на кухні - додавала фрукти до звичайних салатів, наприклад. Багатьох тоді це дивувало.

Як зазначила Тамара Євгенівна, готувати вареники не складно. Головне - робити все з любов'ю, тоді обов'язково все вийде.

Мама Тимура розкрила секрет смачних вареників / прес-служба 1+1

 У дитинстві це було моє улюблене блюдо. Але зараз я навіть не пам'ятаю, коли останній раз їх їв", - прокоментував Мірошниченко, який останнім часом дуже уважно стежить за своєю фігурою, тому намагається менше їсти страв з тіста. Але як відмовитися від маминих вареників? Тім завжди підтримував мене на кухні і допомагав їсти вареники, а не готувати їх, - посміхаючись, зізналася в прямому ефірі "Твій день" Тамара Євгенівна. - До слова, а ось що він не любить їсти, так це холодець, цибулю, часник і оливки.

Також під час приготування вареників у прямому ефірі на каналі 1+1 жінка розповіла деякі цікаві подробиці про свого відомого сина:

Тимур в дитинстві був дуже кмітливим хлопчиком / прес-служба 1+1

Тимур дуже позитивний, це саме він мене навчив по-іншому дивитися на світ і завжди шукати щось хороше. Часто прислухаюся до порад сина. Між нами дуже тісний контакт все життя. Він маленьким часто хуліганив, але дуже веселим хлопчиком був. Пам'ятаю, коли я його лаяла, він сидить, тихо слухає, а потім піднімає голову і каже: "Мамо, вже три хвилини минуло. А дитина не засвоює, що йому говорять довше трьох хвилин. Можеш далі мене не лаяти". І все - сидить і далі посміхається. Ну як можна лаяти таку дитину?.

Рецепт вареників з вишнями

Як приготувати вареники з вишнями / прес-служба 1+1

Для тіста:

  • 2 склянки борошна вищого сорту;
  • 1 склянка кефіру;
  • 1 яєчний жовток;
  • ½ ч.л. соди;
  • щіпка солі.

Для начинки:

  • 500 г вишні без кісточок;
  • 150 г цукру;
  • 1 ч.л. крохмалю;
  • вишні і сметана для поливання.

Беремо глибоку миску, виливаємо кефір кімнатної температури і жовток, все разом перемішуємо. Потім сухі продукти змішуємо - борошно, щіпку солі, соду. Далі змішуємо сухі інгредієнти з кефіром і жовтком і починаємо вимішувати. Тісто має бути м'яким і пухким. Потім тісто розділити на кілька частин. Окремо брати кожну і за допомогою качалки розкачати тонко (але так, щоб не рвалося). Взяти формочку (можна звичайну чашку або склянку) і вирізати кружечки, притискаючи до тесту. На кожен кружечок покласти по кілька вишень і трошки крохмалю з цукром і зліпити.

Варити в киплячій трохи підсоленій воді 5 хвилин.

Апетитні вареники з вишнями від мами телеведучого 1 + 1 / Прес-служба 1+1

Приємного апетиту!

Вас також може зацікавити: