Поліцейські проводять обшук в охоронній фірмі \ facebook.com/mvs.gov.ua

В Одесі правоохоронці проводять слідчі дії в приміщенні агентства безпеки «Центр», співробітники якого можуть бути причетні до знущань над дітьми в комунальному Центрі соціально-психологічної реабілітації дітей (колишній притулок «Світанок»).

Читайте такожСкандал в Одесі: захисника дітей звинувачують у зґвалтуванні 17-річної вихованки інтернату (фото)

Як підтвердили УНІАН джерела в ГУ Нацполіції області, сьогодні відповідні дії проводять у зазначеній фірмі в зв'язку з тим, що кілька вихованців центру повідомили про знущання над ними її представниками.

Відео дня

За попередніми даними, в агентства «Центр» був відсутній договір про надання послуг із зазначеним комунальним закладом. Водночас, за словами дітей, щонайменше троє співробітників агентства неодноразово «виховували» неповнолітніх, зокрема із застосуванням електрошокера, холодної води, а також нібито примусили двох підлітків жувати використаний презерватив тощо.

У слідчих діях беруть участь співробітники місцевої прокуратури та поліції, в тому числі - оперативний спецпідрозділ.

В агентстві безпеки «Центр» стверджують, що їх співробітники на територію центру реабілітації не заходили, а звинувачення на свою адресу називають «інформаційним вкиданням».

В агентстві безпеки заявляють, що «Світанок» знаходиться в районі з неблагополучною кримінальною ситуацією - поруч із ним постійно збираються різного роду маргінали та бездомні.

«Наявність такого сусідства - пряма загроза безпеці дітей», - заявили в агентстві.

За їхніми словами, нібито тому керівництво притулку через якихось посередників і звернулось до керівництва фірми за допомогою.

Раніше на сторінці агентства в Facebook було розміщено заяву про те, що приватна охорона лише на благодійній основі патрулювала місцевість навколо закладу й викликала поліцію в разі проникнення на об'єкт сторонніх осіб або протиправних дій стосовно дітей. У компанії провели службове розслідування, яке, як стверджується, причетність співробітників до знущань над дітьми не підтвердило.

Як повідомляв УНІАН, 30 вересня Служба у справах дітей Одеської ОДА розпочала перевірку інформації про факти жорстокого поводження з дітьми в комунальному закладі «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей».

Перевірку було розпочато у зв'язку з втечею з центру кількох дівчат-підлітків, одну з яких, яка з'їла таблетку для миття посуду, госпіталізували. До лікарні 14-річну потерпілу відвезли лише після того, як до закладу прибули її мати та громадські активісти.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 137 Кримінального кодексу ("неналежне виконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей").

На початку жовтня в поліції заявили, що вихованка цього закладу звинуватила в зґвалтуванні Лучезара Панфілова, який є учасником групи «911», волонтери якої займаються пошуком зниклих дітей.

Розпочато кримінальне провадження за ст.152 ч.3 Кримінального кодексу ("зґвалтування"). Чоловік заперечує, що ґвалтував неповнолітню. Остання пізніше намагалась накласти на себе руки, розкривши собі вени. Громадські активісти припускають, що дівчинка обмовила Панфілова, до чого її нібито змусило керівництво центру.

Також повідомлялось, що над дітьми в закладі знущаються, в тому числі представники охоронної фірми «Центр».

Ситуацію в цьому притулку взяла під контроль Генпрокуратура.