Президент України Віктор ЮЩЕНКО просить Верховну Раду України врегулювати питання щодо керівництва Вищого адміністративного суду України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні під час Погоджувальної ради заявив представник Президента у парламенті Ігор ПОПОВ.

Він зауважив, що Президент звернувся до Верховної Ради з листом. За словами І.ПОПОВА, В.ЮЩЕНКО просить Верховну Раду розглянути питання щодо механізму призначення суддів на адміністративні посади. «Лише Верховна Рада може врегулювати цей механізм, і це питання має бути врегульоване, оскільки після другого туру (виборів) суди можуть стати актуальними, якщо результати будуть оскаржені у Вищому адміністративному суді», - сказав І.ПОПОВ.

Відео дня

У свою чергу, голова Верховної Ради України Володимир ЛИТВИН зазначив, що до нього надійшов лист від суддівського корпусу з тим, що сьогодні не призначаються судді на адміністративні посади і вакантними є 90 адміністративних посад. «Це питання не внормоване на законодавчому рівні, і давайте з’ясуємо, хто має займатися цим питанням» - сказав він.

За словами В.ЛИТВИНА, усі фракції ВР мають дійти однієї думки щодо вирішення цього питання і ухвалити відповідне рішення.