Група „За Україну!” вимагає від СБУ порушити кримінальну справу проти віце-спікера Держдуми РФ Володимира ЖИРИНОВСЬКОГО, який у своїх заявах прямо посягає на територіальну цілісність України.

Про це повідомляє офіційний сайт „За Україну!” з посиланням на народного депутата, члена Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони Івана СТОЙКА.

Він стурбований тим, що лідер Партії регіонів Віктор ЯНУКОВИЧ не реагує на антидержавні заклики. „ЯНУКОВИЧ от-от посяде найвищу державну посаду і виступатиме гарантом Конституції, - зауважив член групи „За Україну!”. - Відсутність реакції з його сторони ми розцінюємо як потурання зазіханням Москви на нашу територію”.

Відео дня

І.СТОЙКО підкреслив, що заяви В.ЖИРИНОВСЬКОГО підпадають під кваліфікацію статті 110 Кримінального кодексу України. „За посягання на територіальну цілісність і недоторканність України наше законодавство передбачає позбавлення волі на три роки, – наголосив він. - ЖИРИНОВСЬКИЙ уже невперше дозволяє собі такі заяви, тому я наполягаю, щоб правоохоронні органи України врешті-решт притягнули російського політика до відповідальності за посягання на нашу державу”.

„Водночас діючий Президент України та прем’єр-міністр також не повинні залишатися осторонь цих тривожних закликів”, - наголосив депутат.

Як відомо, лідер ЛДПР, віце-спікер Держдуми Російської Федерації В.ЖИРИНОВСЬКИЙ заявив, що через 5 років східна частина України приєднається до Росії.