У Запоріжжі прокуратура закінчила розслідування і передала до суду кримінальну справу щодо директора місцевого приватного підприємства, який знищенням зелених насаджень і засміченням земель у центрі Запоріжжя заподіяв збитків на суму 7 млн. грн.

Як повідомив УНІАН заступник прокурора Запоріжжя Сергій ЛИШНІКОВ, кримінальну справу щодо керівника ПП було порушено у вересні п.р., коли під час прокурорської перевірки і було встановлено факт знищення зелених насаджень на території близько 1 га і засмічення площ.

Дані дії керівника ПП, який дав розпорядження про проведення таких робіт, були кваліфіковані органами прокуратури як злочин, передбачений ч. 2 ст. 364 КК - ”Зловживання владою або службовим становищем, що призвело до тяжких наслідків”.

Відео дня

Додаткова перевірка показала, що на підприємстві, очолюваному нині підсудним директором, також використовувалася праця кількох найманих робітників, які не були оформлені у встановленому законодавством порядку, - тобто було скоєно злочин, передбачений ст. 172 Кримінального кодексу України - ”Грубе порушення законодавства про працю”.

”На сьогодні розслідування кримінальної справи завершено. Матеріали передано на розгляд до суду. Керівнику приватного підприємства загрожує позбавлення волі на термін від 3 до 6 років”, - сказав С.ЛИШНІКОВ.