Крім двірників поліцейським допомагають і газонокосарі / Фото: drugoi.livejournal.com

Двірників у Москві викрили у стеженні за громадянами, зараженими коронавірусом.

Про це повідомляє видання Baza, посилаючись на свої джерела.

За їх даними, двірники отримують орієнтування від поліцейських і дивляться, як москвичі з COVID-19 дотримуються карантину.

Відео дня

Читайте такожБула в лікарні: росіянку, яка втратила дитину, оштрафували за порушення самоізоляції

Один з читачів розповів виданню, що одного разу вийшов з будинку і зіткнувся з двірником. Той натякнув, що «все знає», і підкреслив, що носіям коронавірусної інфекції не варто виходити на вулицю. Чоловік звернувся за роз'ясненнями до дільничного, який сказав, що в його будинку дійсно проживає хворий, а двірника попросили за ним слідкувати. Однак він переплутав і випадково звернувся до іншої людині.

Дану інформацію Baza підтвердили ще декілька джерел у поліції у різних районах столиці - московські двірники дійсно допомагають вистежити тих, хто повинен сидіти вдома. Дільничні нібито дають їм фотографії мешканців з підтвердженим коронавірусом, і ті за можливістю контролюють пересування хворих. Іноді поліцейські, як стверджує видання, неофіційно залучають до роботи і інших працівників, наприклад газонокосарів.

Як повідомляв УНІАН, у Росії Ірину Карабулатову, колишнього професора РУДН, прикуту до ліжка через хворобу, оштрафували на чотири тисячі рублів за статтею про порушення карантину.