Жінка стверджує, що у неї порушено 90% рухових функцій / скріншот з відео

Ірину Карабулатову, колишнього професора, прикуту до ліжка через хворобу, оштрафували на чотири тисячі рублів за статтею про порушення карантину.

Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.

Карабулатова отримала інвалідність першої групи після того, як у неї в хребті зламалася 20-гвинтова конструкція. За її словами, це сталося після медичних операцій, а під час останньої операції на хребті їй пошкодили легке. Жінка розповіла, що функція легень у неї ослаблена, і будь-який протяг загострює ситуацію.

Відео дня

Читайте такожУ Росії зґвалтовані дівчата будуть платити за порушення режиму самоізоляції

Деякий час тому у жінки загострився тонзиліт, їй поставили діагноз ГРВІ. Коронавірус у неї не виявили. Однак незабаром Карабулатова виявила на сайті «Держпослуги», що їй призначено штраф за те, що вона не встановила програму «Соціальний моніторинг». Ця програма призначена, щоб відстежувати місце розташування зараженої коронавірусом людини.

Жінка стверджує, що у неї порушено 90% рухових функцій, і самоізоляції вона дотримується вже рік.

«Соціальний моніторинг» у мене не встановлюється - це перше. А друге - якщо він не встановлюється, його повинні надавати. Ніхто мені не дзвонив і не питав, чи змогла я його встановити», - написала Карабулатова. Також вона наголошує, що не може оскаржити штраф.

Як повідомляв УНІАН, у Росії порушник самоізоляції втік від п'ятьох правоохоронців і підкорив мережу.