Ілюстрація / REUTERS

У Каліфорнії в будівлі Steve Jobs Theater 12 вересня пройде традиційна презентація новинок від компанії Apple - одного з лідерів на ринку інноваційних сучасних електронних пристроїв.

Щорічно на початку вересня Apple представляє нові моделі своїх пристроїв і оновлення до попередніх, демонструє нові поліпшені характеристики, функціонал, і оновлений дизайн.

В цьому році компанія Apple представить нові моделі iPhone, iPad, Apple Watch, а також оновлених MacBook і навушники AirPods.

Презентація розпочнеться 12 вересня о 10:00 за місцевим часом, в Києві вже буде 20:00.

Нові iPhone

Зокрема, Apple має намір представити три нові моделі смартфонів. Як пише НВ, за їх допомогою «яблучна» корпорація має намір створити нову продуктову лінійку.

Її основою стане iPhone X з 5,8-дюймовим OLED-екраном. Найгучніший смартфон недавнього часу отримає оновлене "залізо", але більше не буде флагманом.

Ним стане новий iPhone, назва якого поки невідома, за деякими даними, це буде iPhone XS. Він отримає 6,5-дюймовий OLED-екран. І вперше в історії Apple цей смартфон отримає підтримку двох сім-карт. Щоправда, ця версія буде доступна для продажу лише в деяких країнах світу.

Але родзинкою нової лінійки за прогнозами аналітиків стане третя, найдешевша модель, яка буде схожа на iPhone X, але буде оснащуватися 6,1-дюймовим LCD-екраном. І у неї також буде версія з двома сім-картами для деяких країн.

Читайте такожВ новому кольорі: у мережу "злили" фото нового iPhone

Всі три новинки будуть успадковувати нинішній iPhone X в його основних "фішках". Всі вони отримають "моноброву", керування жестами по екрану і систему розпізнавання особи Face ID.

Передбачається, що в 6,5-дюймовій флагманській моделі також з'явиться можливість розміщення на екрані двох додатків одночасно. Або ж просто буде розширено відображення інформації в таких додатках як пошта і календар.

За прогнозами експертів 6,1-дюймовий iPhone буде найдоступнішим за ціною і самим квітчастим.

Серед можливих кольорів називають сірий, білий, червоний, синій і помаранчевий. Крім того, у новинки рамка на торцях пристрою буде зроблена з незабарвленого алюмінію, а не з нержавіючої сталі в колір корпусу, як у iPhone X.

І, судячи з усього, це буде наймасовіший iPhone наступного року, покликаний замінити бестселери останніх років - iPhone 5s і його спадкоємця iPhone SE.

Експерти припускають, що новий X і 6,5-дюймовий флагман отримають цінники від $1000. А вартість третьої моделі може бути відчутно нижче - аж до $600. Хоча якраз ціни на новинки поки що залишається найбільшою загадкою.

Відео: ConceptsiPhone

Як зазначає Главред, працювати смартфони з дисплеєм у 5,8 та 6,5 дюймів будуть на процесорі Apple A12 – першому мобільному процесорі компанії, який виготовляється за 7-нм техпроцесом. Також вони отримають 4 Гб оперативної пам'яті.

Відмінною рисою гаджета має стати поліпшена камера iPhone XS. Передбачалося навіть, що вона буде потрійною, однак це нововведення Apple вирішила відкласти на 2019 рік.

Читайте такожАналітики розповіли, скільки будуть коштувати нові iPhone

Очікується, що завдяки великому екрану в горизонтальній орієнтації великий iPhone XS буде відображати додатки, як iPad.

Також джерела стверджували, що майбутні iPhone отримають роз'єм USB-C замість звичного для Apple інтерфейсу Lightning. Оновлення, як запевняє джерело, стосується iPhone і iPad наступного покоління, і, швидше за все, у Apple з'явиться серія iPhone 2019 з підтримкою USB Type-C.

Старт продажів iPhone XS намічений на 14 вересня: саме в цей день відкриються попередні замовлення на гаджети. У продаж смартфони надійдуть 21 вересня.

Планшети iPad Pro і ноутбуки MacBook Pro

Крім смартфонів, очікується презентація двох iPad Pro з екранами 11 і 12,9 дюймів. Основні характеристики новинок Apple - відсутність кнопки Home, розпізнавання осіб, мінімальні рамки.

Також Apple може показати оновлені MacBook Pro з діагоналлю екрана 12 дюймів, пише РБК-Україна. Імовірно, MacBook Pro буде оснащений процесором нового покоління і вдосконаленою клавіатурою зі "швидкими" клавішами. Більш потужним процесором обзаведеться і чергова модель моноблока iMac.

Розумні годинник Apple Watch

Новий дизайн отримають і розумні годинники Apple Watch. Діагональ дисплея смарт-годинників збільшиться, за рахунок чого зміниться і зовнішній вигляд гаджета. Apple Watch Series 4 будуть оснащені екранами розміром 39,9 мм і 45,2 мм. Рамки пристроїв стануть мінімальними.

Навушники AirPods і зарядна станція AirPower

Навушники AirPods отримають нову функцію: їх оснастять підтримкою команди Siri, а також можливістю бездротової зарядки від станції AirPower.

Саму зарядну станцію також повинні представити восени. AirPower була презентована ще у минулому році, проте так і не вийшла в продаж через проблеми в роботі. Оновлена версія забезпечить швидку і одночасну зарядку всіх гаджетів Apple.