Представлено важливе оновлення для Chrome / Скріншот, Youtube - Google Chrome Developers

Інтернет-гігант Google представив оновлення свого браузера Chrome, яке робить ідентифікацію користувача в режимі інкогніто неможливою.

Читайте такожGoogle зможе автоматично видаляти історію пошуку і переглядів

Як повідомляє TJournal, посилаючись на блог компанії, оновлення Chrome 76 також вводить низку інших корисних можливостей. Браузер буде за умовчанням блокувати Flash-елементи та дозволяти сайтам автоматично включати темну тему.

Розробник браузера Пол Айріш (Paul Irish) розповів, що в оновленні розробники заблокували лазівку в FileSystem API, яка дозволяла визначити, чи знаходиться користувач в режимі інкогніто.

Зазначається, що оновлення вплине на ринок онлайн-ЗМІ. Приміром, видання The New York Times не дозволяє ухилятися від платного доступу за допомогою режиму інкогніто і встановлює обмежену кількість статей для безкоштовного ознайомлення. Однак після оновлення користувачі зможуть вільно відкривати необмежену кількість матеріалів.

Видання WhatsNewInPublishing підрахувало, що оновлення Chrome торкнеться третини (33%) новинних ресурсів. Журналісти припускають , що виданням доведеться переглянути політику пейволлів. Представники Google порекомендували видавцям «вимагати безкоштовної реєстрації для перегляду контенту».

Раніше New York Times повідомляв, що Facebook та Google можуть збирати інформацію про перегляд порно навіть в режимі "інкогніто".

Вчені виявили, що 93% порнографічних сайтів, які вони перевірили, відправляли дані в середньому на сім сторонніх доменів. Робиться це за допомогою спеціальних трекерів, вбудованих в сайт.