Для пошуку первинного нейтрального водню вчені змінили конфігурацію радіотелескопу / freenaturestock.com

Команда науковців, яка працює над австралійським радіотелескопом Murchison Widefield Array (MWA), розпочала пошук перших зірок, які сформувалися після Великого вибуху.

Про це повідомляє Universe Today.

Читайте такожШтучний інтелект попередив, що може «завдати шкоди» людямЙдеться не про самі світила: астрономи шукають сліди нейтрального водню, який взаємодіяв з ними на етапах становлення Всесвіту.

Відео дня

Відповідно до загальноприйнятої теорії, відразу після Великого вибуху Всесвіт був дуже гарячим для того, аби в ньому могли сформуватися атоми. А це у свою чергу виключало формування зірок.

Через приблизно 377 000 років Всесвіт достатньо охолов, щоб утворився нейтральний водень і трохи гелію. Коли перші атоми почали об'єднуватися в структури на кшталт зірок, карликових галактик і квазарів, їх світло поширювалося по Всесвіту, реіонізуючи нейтральний водень, який і став об'єктом пошуку групи дослідників.

Для пошуку первинного нейтрального водню вчені змінили конфігурацію радіотелескопу. А для фільтрації сигналів дослідники використовують суперкомп'ютер Correlator, але скільки часу може знадобитися для досягнення мети, вони не повідомляють.

Раніше УНІАН повідомляв, як астронавт NASA показала видовищне фото Лондона з космосу.