Ілюстрація REUTERS

Ноутбуки з Chrome OS дуже популярні на ринку освітніх послуг. І для таких пристроїв Google використовує досить непомітний й ненав'язливий процес оновлення. Однак автоматичні оновлення для Chrome OS не вічні, тому за кілька років обладнання може застаріти й перестати отримувати оновлення.

Читайте такожGoogle боронувати стороннім сервісам відстежувати користувачів через cookie

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"Щоб розв'язати цю проблему, Google розширила підтримку автоматичних оновлень", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що оновлення пристроїв Chromebook регулюється політикою Google Automatic Update. При первинному виході Chrome OS ця політика передбачала розсилку автоматичних оновлень протягом 3 років. З часом пошуковий гігант розширив термін підтримки до 6 років, а тепер, після чергового розширення, пристрої будуть отримувати оновлення вже протягом 8 років.

"Однак це зміна політики поширюватиметься лише на нові пристрої, що вийшли у 2020 році. Існуючі на ринку моделі не потрапляють під дію розширеного терміну отримання оновлень. В результаті пристрої Lenovo 500e та Acer Chromebook 712, які виходять цього року, отримуватимуть оновлення аж до 2028 року", - підкреслює видання.

Google також реалізувала деякі інші покращення для пристроїв Chromebook, які використовуються в навчальному процесі. Так, пропонуються покращення в консолі адміністратора, включаючи швидше завантаження і нові функції. Наприклад, сторінка "Пристрою" дозволяє IT-адміністраторам бачити дату закінчення автоматичного оновлення для пристроїв в організації. Разом з тим, щоб забезпечити підтримку цього розширеного періоду оновлень і нових функцій, Google збільшує ціну програми Chrome Education Upgrade з 30 до 38 доларів.