Якщо механізм запрацює, компанія зможе знизити вартість відправки в космос невеликих супутників майже у 20 разів / wired.com

Американський стартап SpinLaunch будує пристрій для запуску вантажів у космос. З його допомогою компанія хоче знизити вартість відправки супутників майже в 20 разів. На цю мету вже залучено 75 мільйонів доларів від Airbus, Google та інших інвесторів.

Читайте такожМіжнародній космічній станції загрожує розгерметизація – науковціЯк пише Wired, керує компанією серійний підприємець Джонатан Ярні.

За задумом, центрифуга розміром з футбольне поле (близько 100 метрів в діаметрі) буде обертати ракету по колу протягом години, розганяючи її до 8000 км/ч. Як тільки ракета з корисним навантаженням до 90 кг досягне стартової швидкості, центрифуга відправить її в стратосферу. Для останнього ривка на кордоні з космосом ракета запустить двигун.

Відео дня

SpinLaunch вже вдалося розкрутити п'ятикілограмового манекена до швидкості 6437 км/год і запустити його в сталеву стіну.

Ярні сподівається, що взимку 2020 року SpinLaunch проведе перші суборбітальні пуски на випробувальному полігоні в Нью-Мексико.

Якщо механізм запрацює, SpinLaunch зможе знизити вартість відправки в космос невеликих супутників майже у 20 разів.

Раніше УНІАН повідомляв, як штучний інтелект вперше в історії винайшов ліки для людей.