Ілюстрація / REUTERS

Влада Південної Кореї запланувала відмову від використання Windows і готуються перевести всі урядові ПК на південнокорейські дистрибутиви Linux.

Читайте такожApple відкриє частину магазинів у Повітря, закритих раніше через коронавірус

Міністерства разом з держустановами приступили до їх тестування. Причиною було названо прагнення скоротити залежність країни від іноземної ОС до мінімуму. Про це з посиланням на cnews.ru повідомляє internetua.

Відео дня

Як повідомляється, Міністерство стратегії та фінансів повідомило про підготовку до переходу на Linux більшої частини урядових ПК, загальна чисельність яких сягає 3,3 млн. Процес міграції буде запущений до кінця 2020 р., точні терміни початку відмови від Windows поки не встановлені, а перехід повинен завершитися до 2026 р.

Головною метою переведення більшої частини парку комп'ютерів на Linux стало прагнення знизити витрати на ліцензування та залежність уряду Південної Кореї від іноземної (американської) операційної системи.

На заміну Windows в Південній Кореї прийдуть, щонайменше, три дистрибутиви Linux – Cloud OS, Harmonica OS і TMax OS. Два останніх – це південнокорейські розробки, що користуються популярністю в країні, тоді як Cloud OS нерідко використовується в хмарних системах.