Ховерборд / The Telegraph

Розробники японської компанії Lexus разом з фахівцями в галузі надпровідникових технологій працювали над створенням цього літаючого борда, який вперше з'явився на екранах телевізорів у фільмі "Назад у майбутнє" у 1989 році, повідомляє DT.ua з посиланням на The Telegraph.

Ховерборд працює з допомогою магнітної левітації з рідкими напівпровідниками азоту, які охолоджують магніт і створюють спеціальне тертя під час руху, створення якого раніше вважалося неможливим. Марк Темплін, виконавчий віце-президент Lexus International каже,що створений продукт "це прекрасна ілюстрація того, що може вийти при комбінації технологій, дизайну та уяви".

Читайте такожОсобливості крил сов допоможуть вченим зробити літаки менш шумними

Відео дня

Ховерборд є одним з продуктів лінійки Amazing in Motion від Lexus, в якій компанія намагається показати новітні можливості передових технологій та дизайну.

Прототип був протестований минулого тижня у Барселоні, але у продаж поки не надходитиме.

Нагадаємо, це не перша спроба відтворення ховерборда Марті МакФлая в реальному житті. У минулому році компанія Arx Pax з Каліфорнії оголосила про те, що береться створити те, що вони називали перший "справжній" ховерборд.