REUTERS

Для експерименту вчені планують запустити у червні 2016 року супутник. Таким чином, фізики сподіваються здійснити квантову телепортацію станів частинок між космосом і наземними станціями.

Про це повідомляє Lenta.ru за інформацією Nature News.

Читайте такожВчені поставили рекорд із дальності квантової телепортації

Відео дня

На першому етапі дослідів вчені збираються перевірити надійність криптографічного зв'язку між Пекіном і Віднем, посередником в якій виступить навколоземний супутник.

На другому етапі вчені через супутник здійснять квантову телепортацію фотонів між станціями в Дэлинхе і в Ліцзяні (або Наньшані). Відстань між пунктами перевищує 1200 кілометрів.

Фізики не сумніваються в успішності експерименту, оскільки квантова телепортація визначена для будь-яких відстаней. У плани вчених входять досліди по передачі сигналів між Місяцем і Землею.

Квантова телепортація являє собою передачу квантового стану частинки на відстань. Для цього використовується рознесена пара зчеплених (заплутаних) часток: згідно квантової механіки, навіть при видаленні таких частинок один від одного вони зберігають інформацію про стан свого партнера.