Дуров прогнозує можливе блокування соцмережі на території РФ / РБК

Засновник месенджера Telegram Павло Дуров частково погодився на вимоги Роскомнагляду про внесення месенджера до реєстру організаторів поширення інформації. Компанія надасть дані про своїх засновників і координати для зв'язку. Хоча ці дані і так публічно доступні. Про це йдеться в заяві Дурова, опублікованій на сторінці "Вконтакте".

При цьому Дуров зазначив, що Telegram не буде надавати регулятору доступ до листування користувачів месенджера.

Читайте такожДуров відповів на можливе блокування Telegram в РФ та розповів, що станеться із перепискою росчиновників

Відео дня

"Глава Роскомнагляду відхрестився від бажання отримати доступ до особистого листування користувачів Telegram і заявив, що все, чого він чекає від нас виконання закону, - це надання інформації про компанію Telegram... Якщо на цьому бажання регулятора дійсно обмежуються, у мене немає заперечень проти використання цих даних для реєстрації Telegram Messenger LLP в реєстрі організаторів поширення інформації, проте ми не будемо виконувати антиконституційний і технічно нездійсненний "закон Ярий" - так само як і інші закони, не сумісні з захистом приватного життя та політикою конфіденційності Telegram", - заявив Дуров.

Він зазначив, що "в рамках роботи з російським регулятором ми можемо обіцяти тільки той рівень співпраці, який демонструємо у всіх інших країнах, а саме - продовжувати спільну роботу з видалення публічних матеріалів, пов'язаних з пропагандою тероризму, наркотиків, закликами до насильства і дитячою порнографією, а також продовжувати роботу з припинення розсилки спаму".

Якою буде реакція Роскомнагляду, Дуров не знає, але прогнозує можливе блокування соцмережі на території РФ.

"Не можу прогнозувати, як це заява вплине на позицію регулятора, але впевнений в одному: якщо Telegram дійсно буде заблокований на території Росії, то це станеться аж ніяк не тому, що ми відмовилися надати дані про нашe компані.", - зазначив Дуров.

Нагадаємо, раніше Дуров назвав звинувачення у використанні Telegram терористами приводом для посилення контролю над населенням.