1+1 медіа розпочала процедуру отримання міжнародного сертифікату ISO з інформаційної безпеки

Компанія «1+1 медіа» стала першою українською медіагрупою, яка розпочала процедуру аудиту на відповідність вимог міжнародного стандарту по інформаційній безпеці ISO 27001. Сертифікат покриватиме веб-сайти та веб-майданчики, що входять до 1+1 медіа, а саме: офіційні сайти каналів 1+1, 1+1 International, 2+2, ТЕТ, ПЛЮСПЛЮС, Бігуді, сайти новинних порталів TSN.ua, УНІАН, Главред, сайти VOD-платформи 1+1 video і сервісу захисту авторських прав на контент SUDUM.

Отримання сертифікату ISO 27001 передбачає впровадження управління інформаційною безпекою та модернізацію процесів контролю за ризиками в напрямку захисту інформації. Процедура проходитиме у декілька етапів і займе від шести місяців.

Бізнес-цілі 1+1 медіа передбачають відповідність гарантіям інформаційної безпеки, тому проходження процедури сертифікації розглядатиметься не тільки як стратегічна основа розвитку, а й означатиме підтвердження гарантії інформаційного захисту незалежним органом, підвищення рівня довіри клієнтів та повний перегляд власних організаційних процесів.

Відео дня

«Слідкуючи за безпекою контенту, який ми транслюємо нашим глядачам, процес впровадження процедури сертифікації є правильним та потрібним кроком. Переконані, що в близькій перспективі, замовники та клієнти не будуть працювати з несертифікованими компаніями, тому для нас це не менш важливо й з точки зору бізнесу. Уже сьогодні є чимало випадків, коли шахраї намагаються використовувати дані користувачів з метою наживи і одним із останніх таких прикладів є наш випадок, коли 1+1 медіа стала жертвою незаконного майнінга своїх сайтів. Переконані, що вже в найближчому майбутньому діджитал буде потужним джерелом доходів для компанії, а гарантії інформаційного захисту – це додаткова конкурентна перевага над іншими медіагрупами на цьому шляху», − коментує Анна Ткаченко, директор діджитал напрямку та директор по стратегії і розвитку 1+1 медіа.

Українські компанії, що вже отримали сертифікат інформаційної безпеки ISO 27001: Terrasoft, DATAKOM, UPG, Intetics Inc., Tieto, GlobalLogic та ін.