Дракула міг бути веганом / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Згідно з новими дослідженнями вчених, князь 15-го століття Влад III, який став прототипом вампіра Дракулу у книзі Брема Стокера, насправді міг бути веганом або вегетаріанцем. Сам же Влад Цепеш, хоча й не був містичною істотою, наказав вбити понад 80 000 людей, багатьох посадивши на палю.

Як пише Independent, дослідники вивчили аналіз листів, написаних графом, щоб розгадати подробиці щодо його здоров'я та про середовище, в якому він жив.

Так, науковці вилучили тисячі фрагментів білкових молекул з поверхні цих листів. Частина з них належить людині - ймовірно, саме Владу III. Ці білки вказують на те, що правитель міг страждати від респіраторних проблем, зокрема, захворювання під назвою гемолакрія. Воно могло змусити його плакати буквально кривавими сльозами. Водночас серед молекул, виділених з листа, були відсутні білки тваринної їжі.

Відео дня

"Харчові білки містяться тільки в рослинній їжі. Прототип вампіра міг бути веганом", — сказав один з вчених.

Однак такий вибір міг бути обумовлений навколишнім середовищем, а не свідомим вибором, як це відбувається в наш час. За часів життя Влада в Європі панував "дуже холодний клімат" і було дуже мало їжі. Навіть європейські аристократи того часу мали дуже сувору дієту, вживаючи м’ясо дуже рідко.

Інші дослідження та новини

Науковці зі Східнокитайського педагогічного університету виявили, що по початку похолодання майже 99% людства вимерло. Приблизно 900 000 років тому вижили лише 1 280 осіб, і ця ситуація зберігалася протягом 117 000 років.

Нещодавно сім'я веганів попросила сусідів закривати вікна, коли вони готують м'ясо.

Вас також можуть зацікавити новини: