REUTERS

Білі ведмеді повністю зникнуть до кінця століття, якщо викиди парникових газів будуть відбуватися в таких об'ємах, як сьогодні.

Як пише Newsweek, сьогодні ці тварини живуть на території п'яти країн поблизу Арктики: В США, Канаді, Росії, Гренландії й Норвегії. Але глобальне потепління спричиняє скорочення кількості криги на Північному Полюсі. Тож білі ведмеді втрачають ареоли свого проживання й перебираються на сушу, де їм не вистачає харчів.

Білі ведмеді здатні полювати лише з поверхі морської криги. На континенті немає такої їжі, яка могла б дати тваринам потрібну кількість калорій. Але тепліші температури скорочують періоди, впродовж яких ведмеді можуть полювати й запасатися жирами.

Відео дня

"Тривалість часу, впродовж якого вони можуть недоїдати, залежить від того, наскільки товстими ведмеді зможуть стати за дедалі коротші періоди. Тож вся справа в балансі енергії", - пояснив один з авторів нового дослідження Стівен Амстрап з організації Polar Bears International.

Читайте такожВ Арктиці падає сніг з пластиком

Він додав, що в 2010 році разом з колегами прогнозував втрату двох третин популяції білих ведмедів на Землі до середини століття. Але, як виявилося, ці прогнози були надто оптимістичними.

"Ми знаємо, що за кілька десятиліть глобальні температури перевалять за ті, з якими білі ведмеді мали справу за всію історію своєї еволюції. Це означає, що до кінця століття ми можемо опинитися у світі без білих ведмедів", - сказав Амстрап.