На Сонці стався потужний спалах / фото depositphotos.com

На Сонці в активному регіоні стався потужний спалах - Земля опинилася під ударом. Про це повідомляє The Watchers.

Як повідомляється, потужний сонячний спалах класу M8,7 спалахнув 21 вересня. Подія розпочалася о 12:42 UTC (15:42 за Києвом - УНІАН) і закінчилася о 13:02 UTC (16:02 за Києвом). Це вже другий сонячний спалах класу M8 за останні два дні.

За даними видання, викиду корональної маси не відбулося, проте удар спрямований у бік Землі. Найбільш сильним він буде в східній частині Південної Америки, Атлантичному океані, на Заході Європи і в більшій частині Африки.

Відео дня
Спалах на сонці вплине і на територію України

Як повідомляється, в регіоні, де стався спалах, ще достатньо енергії. Тому в найближчі дні не виключені нові сонячні виверження, спрямовані на нашу планету.

Нагадаємо, 20 вересня на сонці зафіксували потужний спалах класу M8,2. Очікується, що ковзний удар накриє нашу планету в кінці 23 вересня - початку 24 вересня.

За прогнозами, сонячна активність буде на помірному рівні протягом наступних трьох днів з імовірністю 55% сонячних спалахів М-класу і 5% ймовірністю сонячних спалахів X-класу.

Що таке сонячні спалахи і чим вони небезпечні

Сонячні спалахи - це раптові та короткочасні викиди енергії та випромінювання від сонячної корони. Сонячні спалахи можуть мати різну потужність і класифікуються за їх випромінюванням на шкалі класів M та X, де X-клас позначає найпотужніші спалахи.

Сонячні спалахи можуть бути небезпечними та впливати на земну атмосферу та технології, а також викликати магнітні бурі.

Вас також можуть зацікавити новини: