Астрофізик розповів, скільки років Сонцю / ілюстративне фото Вікіпедія

Вік Сонця становить трохи менше ніж п'ять мільярдів років, це свого роду зірка "середнього віку".

"Життя" Сонця триватиме близько 10 млрд років, розповів астрофізик з Центру астрофізики, створеного при співпраці Смітсонівської астрофізичної обсерваторії та обсерваторії Гарвардського коледжу Паоло Теста Live Science, пише express.co.uk.

За відомостями вчених, зараз Сонце знаходиться у фазі "головна послідовність", а потім стане червоним гігантом, і Сонячній системі настане кінець.

Відео дня

"...На нинішньому етапі ядерний синтез водню всередині Сонця дозволяє йому випромінювати енергію і забезпечувати тиск, достатній для запобігання колапсу Зірки під дією власної маси", – наголошується в матеріалі.

Читайте такожЛюдство вперше "торкнулося" Сонця: зонд NASA увійшов в атмосферу зірки (відео)Вважається, що Сонце стане червоним гігантом після того, як в його ядрі буде спалена велика частина водню. Вчені вважають, що тоді ядро Сонця почне руйнуватися і ставати набагато гаряче.

Раніше вчена з Австралійського національного університету Мередіт Джойс говорила, що Сонце стане значно більшим з наближенням "смерті" і поглине Венеру, Меркурій і, можливо, Землю, а потім стиснеться і стане білим карликом.

Вас також можуть зацікавити новини: