У Помпеях знайшли гробницю раба / фото REUTERS

В італійському місті Помпеї під час археологічних розкопок знайшли гробницю з наполовину муміфікованим тілом дорослої людини. Знахідка дозволила пролити світло на культурне життя міста.

Як повідомляє ANSA, зазвичай в Помпеях тіла мертвих завжди спалювали, але на цей раз тіло помістили в похоронну камеру в гробниці.

Гробницю виявили у некрополі порту Сарно на сході Помпей. 

Археологи звернули увагу на напис грецькою мовою на гробниці, які фактично підтвердив, що грецьку мову в Помпеях використовували разом з латиною.

У Помпеях знайшли гробницю раба / фото REUTERS

"Напис є надзвичайно цікавим свідченням, яке має бути пов'язане з іншими написами, про присутність греків і, перш за все, грецької культури в Помпеях", – зазначив колишній директор Помпеї Массімо Осанна.

У Помпеях знайшли гробницю раба / фото REUTERS

Вважається, що власник гробниці – звільнений раб на ім'я Марк Венеріус Секундіо, який допомагав організовувати вистави грецькою мовою у Помпеях.

Як повідомляє The Guardian, археологи встановили, що чоловік зумів звільнитися з рабства і вступити в ряди августалів (жерців, які відповідали за богослужіння на честь імператора). На думку вчених, факт поховання в гробниці свідчить про те, що Секундіо вдалося досягти хорошого соціально-економічного становища.

Вас також можуть зацікавити новини