Дуров вже не вперше критикує компанію Apple / фото REUTERS

Засновник Telegram Павло Дуров розкритикував Apple. На його думку, пристрої компанії відстають технічно, незручні в користуванні, а також роблять їх власників рабами гіганта цифрового світу.

Приводом для посту, який опублікував Дуров у своєму Telegram-каналі, стала публікація The New York Times про бізнес Apple в Китаї.

У своїй статті закордонні журналісти стверджують, що Apple пішла на численні компроміси в питаннях цензури і захисту особистих даних заради доступу до найбільшого ринку світу, ставши фактично підзвітною владі Китаю.

Відео дня

Читайте такожКонкурент Zoom: в Telegram додадуть групові відеодзвінки

"Apple дуже ефективно дотримується своєї бізнес-моделі, заснованої на продажу необгрунтовано дорогих, застарілих пристроїв, споживачам, замкненим в її екосистемі. Кожен раз, коли я беру в руки iPhone, щоб протестувати наш додаток для iOS, я відчуваю себе в середньовіччі. 60-герцові дисплеї Apple не йдуть у жодне порівняння з 120-герцовими на Android з їх набагато більш плавною анімацією", - пише Дуров.

«Але найгірше в техніці Apple це не незграбні пристрої і не застарілий софт. Власник iPhone стає цифровим рабом Apple - йому дозволено використовувати тільки додатки з App Store і робити нативний бекап тільки в iCloud", - вважає бізнесмен.

На його думку, це дає можливість китайській компартії повністю контролювати дані своїх громадян, які користуються iPhone. За що вона і любить Apple.

Вас також можуть зацікавити новини: