Кірі Муратовій - 80


Як повідомили УНІАН у Департаменті інформації та зв`язків із громадськістю Одеської міської ради, на честь ювілею Муратової на Одеській кіностудії сьогодні впродовж дня, до пізнього вечора, проходить ретроспектива її фільмів.

Зокрема, найвідоміші - «Короткі зустрічі» (1967), «Довгі проводи» (1971), «Зміна долі» (1987) частішим, «Астенічний синдром» (1989), «Чутливий міліціонер» (1992), «Три історії» (1997), «Чеховські мотиви» (2002), «Настроювач» (2004), «Мелодія для шарманки» (2008). 

Читайте такожКращим українським повнометражним фільмом Одеського кінофестивалю визнано стрічку «Сутінки»

Відео дня

У департаменті відзначили, що мер Одеси Геннадій Труханов з нагоди ювілею вручив Муратовій Почесну відзнаку ім. Григорія Маразлі ІI ступеня. 

«Це одна з найпочесніших нагород Одеси. Вона вручена за багаторічну плідну діяльність, видатні творчі досягнення, вагомий особистий внесок у розвиток вітчизняної кінематографії та популяризацію міста Одеси на міжнародному рівні», - відзначили в департаменті. 

Режисер Кіра Муратова народилася 5 листопада 1934 року. Володар премії «Ніка» (за фільми «Захоплення», «Настроювач», «Два в одному»), «Срібного ведмедя» Берлінського кінофестивалю («Астенічний синдром»), «Вічне повернення» та інших престижних міжнародних нагород. 

Журнал Forbes поставив Муратову на перше місце в рейтингу найвпливовіших кінорежисерів України.