З метою запобігання ускладнення екологічного стану в Керченській протоці і на прилеглих до неї територіях, перший віце-прем’єр-міністр України Олександр ТУРЧИНОВ доручив міністерствам і відомствам вжити необхідних заходів для локалізації забруднення, щоб забезпечити сприятливі умови для проведення курортного сезону.

Як повідомляє прес-служба першого віце-прем’єра, доручення дані Міністерству з питань надзвичайних ситуацій, Міністерству транспорту та зв’язку, Міністерству охорони навколишнього природного середовища, Міністерству фінансів, Міністерству економіки, Міністерству охорони здоров’я, Міністерству закордонних справ України, Раді міністрів Автономної Республіки Крим.

Перший віце-прем’єр-міністр також доручив активізувати переговорний процес із залучення Російської Федерації, інших країн та міжнародних організацій до ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 11 листопада 2007 року в Керченській протоці внаслідок шторму зазнали катастрофи близько десяти суден. Зокрема, з російського танкера "Волгонефть-139", що розламався, в море вилилося понад 1,2 тис. тонн мазуту. Екологи назвали наслідки шторму катастрофічними.

На острові Коса Тузла і в Ленінському районі автономії було зібрано близько 5,5 тис. тонн суміші мазуту з водоростями і піском. Проте досі суміш не вивезена з території Криму.

У лютому на ділянці від мису Такіль до Аршинцевської коси за 1-1,5 м від води спостерігалися плями водоростей з нафтопродуктами в діаметрі від 1 до 10 см. Лінія забруднення переривиста, здебільшого плями спостерігалися в кутових частинах і бухтах, повідомляв кримський Главк МНС.

Станом на 12 лютого на узбережжі Керченської протоки зібрано близько 17,1 тонн суміші нафтопродуктів з піском і водоростями.