ФСБ РФ затримала Балуха 8 грудня 2016 року / фото @crimeahrg

Відшкодування вартості послуг з надання правової допомоги для захисту прав в'язнів Кремля, утримуваних в місцях несвободи в Криму, як і раніше не здійснюється.

Як повідомила керівник Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник на своїй сторінці у Facebook після участі в засіданні Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин, таке відшкодування передбачено постановою Кабінету міністрів України від 18 квітня 2018 р. № 328.

Читайте такожСущенко почувається добре, проблем зі здоров'ям немає - адвокат

Відео дня

«У цьому напрямку жодних виплат немає, тому що не створено комісію, яка прийматиме такі рішення. Тепер ще проблема в тому, що два міністерства не надають до складу комісії своїх представників. Згідно з постановою №328, «до складу комісії включаються представники Мін'юсту, Мінфіну, Мінсоцполітики, МВС і СБУ (за згодою)». Але Мінфін відмовився надавати свого представника, а МВС ігнорує цей пункт і теж нікого не надає. Чітких термінів створення такої комісії немає, тому це може тривати ще дуже довго», - зазначає правозахисниця.

Скрипник додала, що поки що постанова не передбачає участі в складі комісії організацій, що займаються проблемами заручників або в'язнів Кремля, вже протягом 4 років.