Керівники райвідділу поліції вимагали хабар за непритягнення до кримінальної відповідальності / фото facebook.com/pressjfo.news

Військовою прокуратурою зі складу Об'єднаних сил затримано керівника одного зі структурних підрозділів Національної поліції у Луганській області.

Про це повідомляє прес-центр штабу ООС на своїй сторінці у Facebook.

Зазначається, що упродовж серпня слідчі СБУ в Донецькій та Луганській областях проводили розслідування з метою викриття хабарника у погонах.

Відео дня

Читайте такожNew York Times: Навіть дрібні успіхи України в боротьбі з корупцією дуже важливі

«Маючи оперативну інформацію щодо офіцера Національної поліції, нечистого на руку, та отримавши санкцію військової прокуратури, слідчі своєчасно виявили й задокументували факт вимагання. Так, на хабарі був затриманий тимчасово виконуючий обов'язки начальника Міловського відділу поліції ГУНП в Луганській області майор поліції Ч., який вирішив «підзаробити», змовившись із заступником начальника цього ж відділу поліції підполковником поліції Б», - йдеться у повідомленні.

За даними прес-центру, перевертні у погонах торгували тим, чим могли – запропонували громадянинові Б. не притягати його до кримінальної відповідальності та навіть закрити кримінальне провадження. Просили вони за це майже 140 тис. грн. Оперативники затримали обох хабарників сьогодні, 11 вересня під час одержання другої частини неправомірної вигоди у розмірі 88,5 тис. грн.

«Саме таку суму грошей було виявлено й вилучено під час обшуку автомобіля заступника начальника Міловського відділу поліції ГУНП в Луганській області», - наголошується у повідомленні.

Гроші були виявлені й вилучені під час обшуку автомобіля / фото facebook.com/pressjfo.news

Зараз тривають першочергові слідчі дії, проводяться обшуки за місцем роботи та проживання фігурантів справи.

Раніше УНІАН повідомляв, що правоохоронці затримали двох посадовців міжнародного аеропорту «Бориспіль», які вимагали 141 тис. грн хабара.