Пропуск через адмінмежу з окупованим кримом розпочався о 10:00 / фото dpsu.gov.ua

Сьогодні, 15 вересня, контрольні пункти в’їзду-виїзду "Каланчак" та "Чаплинка" на адмінмежі з анексованим Кримом, які було закрито у зв'язку з хімічними викидами на заводі "Титан", відновили свою роботу.

Читайте такожХімічними викидами "Кримського титану" отруїлися 37 українських прикордонників

Про це повідомляє Держприкордонслужба.

Відео дня

"Операції щодо здійснення пропуску осіб та транспорту через адмінмежу прикордонники Херсонського загону розпочнуть о 10.00", - йдеться в повідомленні.

Там зазначили, що Державна прикордонна служба продовжить відстежувати ситуацію.

"У разі погіршення ситуації і виникнення загрози життю та здоров’ю мирного населення може знову бути прийняте окреме рішення про припинення здійснення пропуску громадян через КПВВ", - наголосили в Держприкордонслужбі.

Як повідомляв УНІАН, у ніч з 23 на 24 серпня в місті Армянську на території анексованого Росією півострова стався викид в атмосферу речовини невідомого походження.

4 вересня окупанти вирішили припинити на два тижні роботу заводу "Титан" в Армянську, бо концентрація сірчистого ангідриду в місті перевищила норму.

У Міністерстві оборони України заявили, що викид хімічних речовин стався через те, що військові РФ у Криму обстріляли відстійники титанового та содового заводів.

Президент Петро Порошенко назвав викид хімічних речовин на території Криму екологічною катастрофою і закликав створити міжнародну комісію, щоб це зупинити.

6 вересня було прийнято рішення призупинити роботу контрольних пунктів в'їзду-виїзду "Каланчак" і "Чаплинка" на адміністративному кордоні з окупованим Кримом у зв'язку з екологічною ситуацією.

Перетнути адмінмежу з тимчасово окупованим Кримом можна було лише через КПВВ "Чонгар", який працює в штатному режимі.

Зазначалося, що в тимчасово закритих КПВВ прикордонники продовжать нести службу, а пропуск громадян та транспортних будуть здійснювати лише в екстрених випадках та у разі крайньої необхідності.