Архієпископ Климент остерігається "помсти за томос" у Криму / фото УНІАН

Після отримання Україною томосу підконтрольна Росії влада Криму може почати мстити церкві Київського патріархату.

Про це заявив у коментарі архієпископ Сімферопольський і Кримський дотеперішньої Української православної церкви (Київського патріархату) Климент (Кущ), повідомляє Крим.Реалії.

Читайте такожГлава нової Православної церкви в Україні митрополит Епіфаній: хто він (фото)

Відео дня

«На одній зустрічі Аксьонов (Сергій Аксьонов, очільник російського уряду Криму – ред.) сказав, що владика Лазар просив не чіпати, тому що є побоювання, що якщо на території Криму будуть якісь протиправні рухи щодо церкви Київського патріархату, це може відобразитися на храмах Московського патріархату на материковій Україні. Після отримання томосу ніщо і ніхто не може стримувати (представників російської влади півострова – ред.), крім Бога. Так, дійсно, можуть бути більш жорсткі дії відносно до церкви Київського патріархату після прийняття томосу», – вважає він.

Архієпископ Климент також зазначив, що має намір боротися за свою паству, в тому числі і через суд: зараз вже подано позов до Європейського суду з прав людини, в якому йдеться про обмеження прав релігійної громади.

Як повідомляв УНІАН, 15 грудня Об'єднавчий собор представників українських православних церков обрав митрополита Переяславського та Білоцерківського Української православної церкви Київського патріархату Єпіфанія предстоятелем єдиної помісної православної церкви в Україні, який отримає Томос про автокефалію від вселенського патріарха Варфоломія.