У місті Доброславі Одеської області за один день встановили п'ять національних рекордів, приурочених до дня святого Миколая, зокрема й зібрали гору подарунків і спорудили ялинку з CD-дисків.

Відео дня

Як передає кореспондент УНІАН, для фіксації рекордів до міста прибула керівник проекту «Національний реєстр рекордів України» Лана Вєтрова.

Зокрема, в середу, 19 грудня, в Доброславі першим був зафіксований рекорд «Найбільша кількість людей, які одночасно принесли благодійну допомогу на одній локації».

Як зазначила Вєтрова, одночасно 475 дітей принесли подарунки в спеціально відведене місце. Вони принесли іграшки, консерви, одяг, солодощі тощо.

«Діти поділилися всім, чим можна поділитися з однолітками, пенсіонерами, українськими військовими. Зібрали гору подарунків - цей зворушливий рекорд зворушує в серце. Мені ще не доводилося бачити такої кількості маленьких дітей, які несуть допомогу», - сказала Вєтрова, наголосивши, що це досягнення буде запропоновано визначити, як найкращий рекорд року.

Читайте такожВ Одесі урочисто запалили головну ялинку міста (фото, відео)

За її словами, також встановлено унікальний рекорд, який ще жодного разу не фіксувався в Україні, - «Найбільша кількість людей в костюмах святих Миколаїв із різних країн світу, зібраних в одному місці». Так, в резиденцію святого Миколая Доброслава на запрошення місцевої влади прибули «святі Миколаї» з 31 країни світу, зокрема, з Японії, Грузії, Китаю, Камбоджі, Монголії, Індії тощо.

«Їх костюми були ідентичні персонажам відповідних країн. Ми розглядатимемо можливість номінації його на світовий рекорд», - наголосила Вєтрова.

Також зафіксовано рекорд «Найбільші сани святого Миколая». Довжина саней - 8 м, висота - 2,71 і ширина - 1,71 м. Інсталяція може пересуватися і перевозити людей.

Четвертий рекорд - креативна ялинка, зібрана з CD-дисків. Її створено з 2518 фрагментів.

П'ятий рекорд - наймасовіший танець святих Миколаїв. У ньому взяли участь 575 осіб різного віку, які були одягнені у відповідні костюми.

Фіксація рекордів тривала до самого вечора 19 січня.