Скріншот

У політв'язня в Росії Павла Гриба погіршується здоров'я, хлопець практично осліп.

Про це заявила його адвокат Марина Дубровіна в інтерв'ю "Главкому".

«Його зір значно погіршився, він практично осліп. Він часто просто нездатний прочитати документи, які я йому передаю, навіть обличчя людей йому важко розгледіти», - наголосила Дубровіна.

Окрім цього, Гриб почав погано орієнтуватися, а також перестав запам’ятовувати речі.

Читайте такожУ політв’язня Клиха значно погіршився стан здоров'я і є підозра на рак - Супрун

«Я не медик, щоб ставити діагноз, але навіть за зовнішніми ознаками видно, що стан Павла погіршується. Якщо порівняти з тим, що було в грудні минулого року, коли я почала захищати його в суді, і тим, що є зараз, не обов’язково бути лікарем, щоб зрозуміти: здоров’я хлопця здає… Павлу складно брати участь у судових засіданнях, так як він навіть свідків бачить погано. Хлопець почав погано орієнтуватися: навіть дуже прості речі мені треба йому пояснювати по кілька разів. Не знаю, що на це впливає, можливо, всьому виною сильне нервове напруження. Погіршилась пам’ять, він погано запам’ятовує», - розповіла адвокат Гриба.

Раніше батько політв'язня розповів, що у Павла Гриба прогресує цироз печінки, але у Ростові немає відповідних фахівців, щоб надати кваліфіковане лікування.

Як повідомляв УНІАН, про затримання українця Гриба стало відомо 28 серпня 2017 року. За словами його батька, 24 серпня 19-річний юнак поїхав до білоруського Гомеля на зустріч з дівчиною, з якою познайомився і спілкувався тільки в соціальних мережах. Дівчина мала приїхати на зустріч з Росії.

7 вересня стало відомо, що Павла утримують в слідчому ізоляторі в Краснодарі. Російські слідчі звинувачують юнака в нібито підготовці теракту на шкільній лінійці в Сочі.

У Павла тяжке вроджене захворювання - портальна гіпертензія, йому необхідно щоденне специфічне лікування. Влада Росії відмовила в дозволі українським лікарям відвідати і оглянути Павла в СІЗО. За даними МЗС, належного лікування юнак не отримує.

7 листопада 2018 року Північно-Кавказький окружний військовий суд вчергове на 6 місяців продовжив термін утримання Гриба під вартою.

23 листопада на судовому засіданні свідок звинувачення змінила показання на користь обвинуваченого Гриба.