Одна людина звернулася до медиків самостійно \ УНІАН

У Львові до п‘яти осіб зросла кількість постраждалих внаслідок вибуху на Різдвяному ярмарку, двоє людей перебувають у тяжкому стані.

Читайте такожУ Львові призупинили роботу всіх різдвяних ярмарків

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Львівської міської ради. За словами начальника управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимира Зуба, чотирьох постраждалих з місця події доставили медики швидкої допомоги, одна людина звернулася до медиків самостійно.

«За медичною допомогою звернулося п‘ятеро осіб, чотирьох доставлено до 8-ї міської лікарні бригадою швидкої медичної допомоги і ще одна особа звернулася самостійно. Усі п’ятеро осіб мають опіки різних частин тіла. Двох осіб госпіталізовано в реанімаційне відділення, трьох людей госпіталізовано в опікове відділення», - сказав Зуб.

Він також зазначив, що на даний час разі стан постраждалих уточнюється.

«Ми не можемо робити ніяких прогнозів, оскільки зона опіку формується, глибина і межі поширення опікового ураження ще не сформовані. Тому робити прогнози на сьогоднішній день я не маю можливості і не маю права. Двоє пацієнтів перебувають у тяжкому стані і потребують інтенсивної терапії в умовах реанімаційного відділення. Усі пацієнти забезпечені медикаментами з резервів надзвичайних ситуацій», - наголосив медик.

Він також повідомив, що на місці присутній заступник головного лікаря з хірургічної роботи, завідувач опікового відділення, усі необхідні спеціалісти, які надають постраждалим необхідну допомогу. Одному із тих, хто перебувають в реанімації, - 50 років, решті – по 22−25 років.

Зуб уточнив, що четверо людей «були при виконанні якихось робіт і вони дістали виробничу травму, про п’яту особу отримав інформацію в телефонному режимі, що він самостійно звернувся: чи він допомагав гасити, чи він працівник - інформації ще немає».

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 22 грудня, на проспекті Свободи на території Різдвяного ярмарку о 13.22 стався вибух в одному з дерев’яних будиночків. Потім пожежа перекинулася на два сусідні торговельні павільйони.

Раніше повідомлялося про чотирьох постраждалих.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 270 Кримінального кодексу ("порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки"), що передбачає покарання – до трьох років обмеження волі.

Рішенням міської комісії з питань техніки безпеки і надзвичайних ситуацій призупинено роботу всіх різдвяних ярмарків у Львові.