Сьогодні на території Різдвяного ярмарку стався вибух в одному з дерев’яних будиночків \ УНІАН

У Львові призупинили роботу всіх різдвяних ярмарків після вибуху на території одного із них у центрі міста, який стався сьогодні поблизу оперного театру.

Читайте такожРіздвяний ярмарок у центрі Львова закривають

Про це УНІАН повідомила керівник прес-служби Львівської міської ради Христина Процак.

Відео дня

«За результатами засідання міської комісії з питань техніки безпеки і надзвичайних ситуацій було прийнято рішення призупинити роботу різдвяних ярмарків на проспекті Свободи (Галицький район), площі Ринок (Галицький район) та проспекті Червоної Калини (Сихівський район) на час роботи комісії з обстеження», - зазначила вона.

За словами речниці, районним комісіям доручено провести обстеження ярмарків до 17.00 23 грудня та надати висновки про їхню подальшу роботу. Департамент економічного розвитку спільно з юридичним департаментом мають скерувати звернення в правоохоронні органи для проведення розслідування та притягнення до відповідальності винних осіб у межах чинного законодавства.

Також міський голова Андрій Садовий озвучив пропозицію – здійснити перевірку всіх закладів громадського харчування міста Львова, включно з МАФами, павільйонами, і в разі виявлення фактів порушень пожежної безпеки – передавати їх у відповідні органи.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 22 грудня, на проспекті Свободи на території Різдвяного ярмарку о 13.22 стався вибух в одному з дерев’яних будиночків. Потім пожежа перекинулася на два сусідні торговельні павільйони. Осколкове поранення та опіки дістали четверо осіб. Постраждалих госпіталізували, двоє із них перебувають в реанімації, і двоє - в опіковому відділенні.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 270 Кримінального кодексу ("порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки"), що передбачає покарання – до трьох років обмеження волі.