Епіфаній закликав відкласти минулі протистояння / фото УНІАН

Предстоятель єдиної Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній заявив, що двері єдиної помісної Православної церкви України відчинені для всіх.

Про це йдеться у Різдвяному посланні, розміщеному на його сторінці у Facebook.

Він нагадав, що 15 грудня 2018 року у Софії Київській відбувся Об’єднавчий собор, який поклав основу для відновлення єдності українського православ’я.

Відео дня

«Двері нашої єдиної помісної Православної церкви України відчинені для всіх, хто бажає разом у ній служити Богові та її народові. Попереду багато спільної праці для зміцнення цієї єдності. Найперше маємо надалі підносити молитви за Церкву, за подолання ворожнечі та за примноження любові», - зазначив він.

Читайте такожЕпіфаній назвав умову перенесення дати Різдва

Предстоятель Православної церкви України закликав відкласти минулі протистояння, відчуження і ворожнечу, «бо лише через прощення одне одному ми можемо справді утвердити єдину помісну автокефальну Українську православну церкву». «Пильнуймо: заклики до розпалювання ворожнечі чи до насильства відкидаймо, а те, що слугує любові та миру, – приймаймо», - додав він.

Як повідомляв УНІАН 15 грудня Об'єднавчий собор представників українських православних церков обрав митрополита Переяславського і Білоцерківського Української православної церкви Київського патріархату Єпіфанія предстоятелем єдиної помісної Православної церкви в Україні. 6 січня в Стамбулі він отримає томос про автокефалію від вселенського патріарха Варфоломія.