Церковна громада вирішила перейти до Православної церкви України / фото УНІАН

Церква святої великомучениці Параскеви П'ятниці, що у селі Карів Сокальського району, перейде з УПЦ МП до помісної Православної церкви України (ПЦУ).

Як повідомив депутат Сокальської районної ради Олег Кожушко, відповідне рішення церковна громада ухвалила 6 січня, пише Zaxid.net

Настоятель церкви колишнього Московського патріархату у с.Карів Мирослав Кінас підтримав рішення парафіян про перехід до ПЦУ.

Відео дня

Читайте такожЯк проходила історична церемонія підписання томосу для ПЦУ в Стамбулі (фоторепортаж)

Карівська парафія стане уже п’ятою на Львівщині, що прийняла рішення перейти до ПЦУ.

Напередодні рішення про перехід до ПЦУ погодили найбільший храм колишньої УПЦ МП на Львівщині - церква Петра і Павла у Жовкві, церкви УПЦ МП у с.Піщани та с. Верчани (Стрийський район) та у м.Угнів (Сокальський район). Загалом на Львівщині існує 60 громад колишньої УПЦ МП. 

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 6 січня, в соборі святого Георгія в Стамбулі вселенський патріарх Варфоломій вручив томос про надання автокефалії Православній церкві України її предстоятелю, митрополиту Київському і всієї України Епіфанию. У томосі йдеться, що Вселенський патріархат визнає в межах політично сформованої території України канонічно автокефальну, самоврядну православну церкву.