Михайлик заявляв про затягування українськими правоохоронцями оформлення документів для вилучення кулі / facebook.com/oleg.mykhaylyk

Сьогодні в Мюнхені (Німеччина) прооперовано лідера Одеської міської організації партії «Сила людей» Олега Михайлика, на якого у вересні 2018 року було скоєно замах.

Про це повідомила прес-служба Нацполіції.

Наголошується, що 11 січня, за інформацією іноземних правоохоронців, операція була проведена, куля вилучена.

Відео дня

Перед операцією Михайлик повідомив, що склалося не все, як планувалося спочатку.

«На жаль, все виявилося значно складніше, ніж передбачалося в Україні. Швидше за все, мені доведеться тут затриматися на довше, ніж планувалося», - зазначив активіст.

Як повідомляв УНІАН, 22 вересня 2018 року в центрі Одеси на Михайлика було скоєно замах. Він отримав проникаюче вогнепальне поранення в плече і в область грудної клітки. За підозрою в замаху правоохоронці затримали трьох громадян Грузії, які, за даними поліції, є учасниками етнічної організованої злочинної групи. Суд заарештував їх без права внесення застави, але пізніше змінив запобіжний захід з утримання в СІЗО на домашній арешт одного з арештованих - Торніке Нагладзе (Герасину) - інваліду першої групи.

Читайте такожОдеському активісту Михайлику перенесли операцію у Німеччині з вилучення кулі через саботаж українських правоохоронців

Адвокати Михайлика з самого початку наполягали на проведенні за кордоном операції з вилучення кулі, що залишилася в тілі активіста.

На початку грудня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що слідство очікує, коли зарубіжні колеги передадуть українським правоохоронцям витягнуту кулю. У Нацполіціі і ГПУ обіцяли надати всі необхідні для цього документи.

12 грудня в Києві відбулася зустріч Михайлика з послом ФРН в Україні Ернстом Райхелем, і стало відомо, що операцію проведуть в Німеччині, а німецька сторона сплатить всі витрати.

Однак на початку січня цього року Михайлик заявив про затягування українськими правоохоронцями оформлення документів для забезпечення законності передачі кулі, яку вилучать з його тіла.

Хірургічне втручання повинно було відбутися вранці 9 січня, але було перенесено через відсутність документів, які чекають у Німеччині.

Як повідомив у Facebook колишній заступник голови Одеської обласної державної адміністрації (за Михайла Саакашвілі) Олександр Боровик, операцію Михайлику будуть робити в провідній клініці Мюнхена, а Мюнхенський інститут кримінальної медицини проведе незалежну експертизу кулі.

10 січня Михайлик повідомив УНІАН, що операція призначена на ранок 11 січня, і, за його даними, станом на вечір четверга необхідні документи німецьким правоохоронцям не надходили.

Сьогодні в Нацполіції заявили, що всі необхідні документи направлені до Німеччини.