Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній / фото УНІАН

Президент Петро Порошенко заявив, що зараз вже понад 100 парафій колишньої УПЦ Московського патріархату виявили бажання приєднатися до новоствореної єдиної помісної Православної церкви України (ПЦУ).

Читайте такожВже в декількох помісних православних церквах почався процес визнання ПЦУ – Порошенко

Як передає кореспондент УНІАН, про це глава держави повідомив під час зустрічі з громадою Станишівської об‘єднаної територіальної громади у Житомирській області.

Відео дня

«Є бездоганно канонічна, автокефальна православна незалежна помісна українська церква, де молитва не починається з молитви за (предстоятеля РПЦ) Кирила, який молиться за російську владу, за російське військо, яке вбиває українців, а ми молимося за Україну, за народ, за волю, і за те, щоб Господь нам подав сили, мужності та процвітання», - сказав він.

За словами Порошенка, зараз в Україні лише починається процес створення єдиної помісної Православної церкви України.

«Вже більше 100 парафій виявили бажання приєднатися до нашої церкви і це надзвичайно важливо», - підкреслив президент.

Як повідомляв УНІАН, 15 грудня Об'єднавчий собор представників українських православних церков обрав митрополита Переяславського та Білоцерківського Української православної церкви Київського патріархату Епіфанія предстоятелем єдиної помісної Православній церкві України.

6 січня в соборі Святого Георгія у Стамбулі вселенський патріарх Варфоломій вручив томос про надання автокефалії ПЦУ її предстоятелю, митрополиту Київському і всієї України Епіфанію.