Спецслужби РФ пропонували одеситу здійснити теракт на нафтопроводі "Одеса-Броди" / фото УНІАН

В Одесі співробітники Служби безпеки України викрили місцевого жителя, якому спецслужби Російської Федерації пропонували здійснити теракт на нафтопроводі «Одеса-Броди».

Як повідомили УНІАН в управлінні СБУ в Одеській області, викрито пособника агентурної мережі антиукраїнського центру, підконтрольного адміністрації президента РФ і російським спецслужбам.

Читайте такожУ 2018 році СБУ спрямувала до РНБО більше 1,5 тисячі пропозицій про застосування санкцій

Відео дня

Зокрема, встановлено, що підозрюваний їздив на територію тимчасово окупованій АР Крим та невизнаного Придністров'я (до Севастополя і Тирасполя), де зустрічався зі своїм братом. Останній - колишній активіст одеського антимайдану (ця група часто проводила антиукраїнські мітинги на Куликовому полі), а потім став координатором проросійського «підпілля» Одеської області і був оголошений у розшук.

Як пояснили в СБУ, під час поїздок чоловік спочатку отримував прості доручення, наприклад, передати гонорари (суми від 1 тисячі доларів) модераторам антиукраїнських угруповань у соцмережах, створювачам «ботів» та інші дрібні завдання. Водночас чоловіка знайомили з іншими резидентами і кураторами антиукраїнського центру і поступово готували до великого завдання.

Зокрема, за грошову винагороду йому запропонували здійснити теракт на нафтопроводі Одеса-Броди - в районі Хаджибейського лиману.

У спецслужбі додали, що чоловік відмовився виконувати теракт і повернувся до Одеси, де зараз співпрацює з українськими правоохоронцями - дав свідчення про протиправну діяльність учасників центру.

В управлінні не змогли уточнити, коли саме його було викрито СБУ.

Як повідомляв УНІАН, СБУ викрила харківського перевізника на фінансуванні терористів "ЛНР".