Понад 3 тис. осіб взяли участь у святкуванні Дня Соборності на межі Тернопільської і Хмельницької областей.

Читайте такожУкраїнці об’єднали Україну через Збруч

Як повідомили УНІА в прес-службі облдержадміністрації,  заходи відбулися на межі Борщівського району Тернопільської області та Чемеровецького району Хмельницької області. 

Жителі обох областей з’єднали український стяг на мості через річку Збруч, яку називають рікою єднання. Участь у акції взяли понад 3 тис. учасників, серед яких і представники влади з Тернопільщини, Хмельниччини та Львівщини.  

«Коли ми єдині – ми перемагаємо всіх окупантів. І сьогодні ми символічно знаходимося на цьому місці, бо воно – святе для всіх українців. Тут віддавали життя у рядах українського січового стрілецтва, української народної армії, УПА, і доклали багато зусиль для об’єднання нашої держави», – зазначив під час виступу голова ТОДА Степан Барна.

Він також додав, що дане місце символічне, оскільки поруч розташована могила солдата другої світової війни і могила Романа Шухевича. 

«У такий спосіб ми намагалися об’єднати українську історію. А об’єднавши історію, ми об’єднали два береги річки Збруч і об’єднали Україну», – сказав очільник Тернопільщини.