У посадовця виявили паспорт РФ / фото УНІАН

Поліція викрила посадовця Головного управління Держпраці в Донецькій області в отриманні паспорта РФ та підробці документів на посаду.

Про це УНІАН повідомили Головному слідчому управлінні Нацполіції України.

Так, поліція здійснювала досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою начальника Головного управління Держпраці в Донецькій області у систематичному вимаганні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі.

Відео дня

«Зокрема, у серпні 2018 року правоохоронці здійснили спецоперацію з документування злочинних дій посадовця. В рамках спецоперації зловмисника затримали після одержання ним чергового «траншу» у розмірі 500 тис. грн», - йдеться у повідомленні.

Читайте такожУ РФ проголосували закон про прийняття на держслужбу "екс-громадян" України

Під час подальшого розслідування слідчі ГСУ встановили, що на початку осені 2015 року чоловік відвідав територію тимчасово окупованого півострова Крим. Там він отримав паспорт громадянина Російської Федерації. Візит до Криму відбувся за кілька місяців до його призначення на керівну посаду. Разом з ним тоді їздила громадянка, яка з на даний час виконує обов’язки начальника Головного управління Держпраці в Донецькій області.

«Згодом, вже перебуваючи у громадянстві країни-агресора, зловмисник підробив документи, що подаються для призначення на посаду в органах державної влади України», - зазначили в поліції.

Сьогодні, 23 січня, слідчі Управління розслідування корупційних злочинів ГСУ Нацполіції повідомили зловмиснику про підозру за вказаним фактом. Зараз тривають заходи щодо обрання йому запобіжного заходу.