Матіос відкрив "таємницю" / фото УНІАН

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос запропонував перевіряти за допомогою спеціальної програми населення України на предмет співпраці з окупаційною владою на Донбасі. Про це Матіос заявив в ефірі головного політичного ток-шоу країни "Пульс" на телеканалі "112 Україна".

"Зараз верховний головнокомандувач Петро Олексійович дав доручення і зараз багато хто займається тим, як відсіяти тих людей, які вимушено живуть у режимі окупації, від тих, хто вимушено працює учителем у школі, і той, хто свідомо організовує фейкові вибори і збирає податки", - заявив Матіос.

Читайте такожМатіос розповів, скільки військових з 2014 року загинуло внаслідок самогубств і навмисних вбивств

Відео дня

За його словами, це стане можливим завдяки розробленій в Одесі програмі.

"Відкрию сьогодні велику таємницю для всієї держави. Зараз в Одесі на базі одного досить потужного інтелектуально-наукового центру розроблена програма за принципом проходження поліграфу на комп’ютері будь-якою свідомою людиною, яка за певним алгоритмом реагує на перелік питань. І реакція на ці запитання дає відповідь – говорить щиро чи не щиро. Для цього потрібен комп’ютер і півгодини на одну людину. Прийдеться пропустити (через поліграф, - ред.) усе населення, тому що сусід на сусіда буде стукати, ображатися й мстити, бо такі реалії України", - заявив Матіос.