За словами Полторака, перший пріоритет - це результативний оборонний менеджмент / фото УНІАН

Міністр оборони України Степан Полторак назвав 5 пріоритетів у роботі Міноборони в 2019 році.

Як передає кореспондент УНІАН, про це йшлося у виступі міністра на засіданні Комітету реформ Міністерства оборони та Збройних сил України.

За словами Полторака, перший пріоритет - це результативний оборонний менеджмент, який передбачає цивільний контроль та систему військового управління згідно зі стандартами НАТО.

Відео дня

«В цьому році ми маємо завершити реформування системи управління. Звертаю увагу на це Генерального штабу», - підкреслив міністр.

Другий пріоритет, за словами Полторака, це оборонне планування, поєднане з бюджетним процесом на середньострокову перспективу. Він також додав, що це означає, що планування має бути забезпечене фінансами.

Читайте такожУ 2019 році надійде 20 нових зразків озброєння для української армії - Полторак

Третій пріоритет – оборонні закупівлі. Полторак зазначив, що закупівлі потрібно проводити напряму у зарубіжних партнерів. А закупівлі в Україні - на нових засадах із урахуванням європейських стандартів і протоколів.

Четвертий пріоритет полягає в ефективному використанні ресурсів шляхом вдосконалення організаційної структури Збройних сил, раціонального співвідношення чисельності органів військового управління, бойових частин, частин забезпечення.

П’ятий пріоритет – інтегрована система цивільної та військової спроможності, яка передбачає комплексне використання політичних, дипломатичних та військових засобів.

Як повідомляв УНІАН, держбюджетом України на 2019 рік на безпеку й оборону передбачено 212 млрд грн, що становить 5,4% ВВП.