Голова РПЦ Кирило з Путіним / фото УНІАН

Заяви патріарха РПЦ Кирила про візит в Україну нічого не варті. Ніхто не пропустить одіозного священика через українсько-російський кордон.

Таку думку висловив політичний консультант Олег Медведєв, передає «Обзреватель». За його словами, про візит Кирила в Україну можна буде говорити тільки тоді, коли РПЦ перестане бути частиною політичної системи РФ.

Читайте такожПредстоятеля ПЦУ Епіфанія інтронізували

Відео дня

"Коли священики РПЦ перестануть освячувати російську зброю, націлену проти України. Коли чорти, вибачте мене, перестануть носити патріарха Кирила на колегію Міністерства оборони РФ. Коли він перестане молитися в своїх молитвах за російське військо, яке вбиває українських воїнів і мирне населення України", – обурився Медведєв.

Він підкреслив, що навіть в такому випадку можна буде хіба що пофантазувати про можливість приїзду патріарха Кирила в Україну. Адже не секрет, що він є провідником російської агресивної політики.

"Там, де вони не можуть взяти фізичною зброєю, вони намагаються взяти духовною. Вони намагаються кремлівську зірку видавати за православний хрест і таким чином дурити голову мільйонам українських православних", – підвів підсумок експерт.