На паркані біля будинку Авакова повісили портрети загиблих і травмованих за останні роки активістів / фото facebook.com/Rechovyydokaz

В Італії на паркані біля вілли міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова з'явилися імена постраждалих активістів.

Про це повідомляє організація «Речовий доказ» у Facebook.

Активісти розмістили на паркані 40 фотографій постраждалих і вбитих українських громадських діячів. Учасники акції звинуватили главу МВС у саботажі розслідування нападів на активістів.

Відео дня

«На паркані розкішного маєтку намалювали прізвища, дати народження і смерті Катерини Гандзюк, Олександра Музичка, Павла Шеремета та Ірини Ноздровської. Саме за час каденції Арсена Авакова вбили цих людей», – йдеться в повідомленні.

Крім згаданих імен, на паркані вілли Авакова розмістили також фото активістів та дати народження активістів Сергія Стерненка, Віталія Устименка, Олега Михайлика, Сергія Нікітенка, Миколи Бичка, Дмитра Булаха, Михайла Кузаконя і Григорія Кузьми.

«40 фотографій постраждалих активістів ... також нагадали міністру про те, що завдяки свавіллю і навмисній бездіяльності системи Нацполіції в Україні проти громадських активістів розвернувся справжній терор. При цьому поліцейські відверто саботують розслідування і не карають замовників нападів, а сам міністр внутрішніх справ взагалі не коментує постійне переслідування активістів», – повідомили організатори акції.

Також активісти зазначили, що всупереч проведеним десяткам акцій протесту, Аваков так і не поніс ніякої відповідальності.

Зазначимо, що у 2017 році міністр внутрішніх справ Арсен Аваков став власником вілли на узбережжі Середземного моря в Італії, вартість якої становить близько 774 тис. євро.