Сьогодні вранці велосипедисти Києва зібрались на Майдані Незалежності, аби приєднатись до міжнародного флешмобу. Метою є показати, що клімат не перешкода для екологічно чистого транспорту - велосипеда. 

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Читайте такожНа роботу на велосипеді: у Києві відбувся флешмоб до Дня без авто (фото)

"Основна ідея – привернути увагу до безпеки велосипедистів на дорогах. Але сьогодні також особлива дата для Асоціації велосипедистів Києва. Тому що сьогодні рівно рік, як Київрада ухвалила велоконцепцію Києва. Оскільки вело інфраструктура у нас розвивається дуже повільно, то це гарна нагода вкотре привернути увагу наших проблем", - розповіла Наталя Князева, асистентка проектів Асоціації велосипедистів Києва, пише Вечірній Київ.

Зимовий день Велосипедом на роботу щорічно проходить 8 лютого. По усьому світу люди реєструються на ресурсі winterbiketoworkday, а потім організатори визначають у яких країнах найбільше людей приєдналось до флешмобу. 

Цьогоріч Україна посіла 41 сходинку (станом на ранок 8 лютого) у ТОП-100, обігнавши Осло (Норвегія) та навіть Торонто (Канада). Загалом у акції взяло участь близько 35 учасників, хоча зареєструвалося 38.

"Щодня на роботу їжджу на велосипеді, тому побачивши у Facebook  анонс, вирішив приєднатись. Я взагалі досить досвідчений велосипедист. Уже понад 5 років в не зважаючи на дощ, а іноді й сніг, їжджу велосипедом по місту", - розповів учасник акції Крамар Сергій.

Цікаво, що за підрахунками Асоціації, кількість велосипедистів в столиці за рік зросла на 40%. Тому питання розвитку велосипедної інфраструктури для киян виникатиме все частіше.