Прокурори стверджують, що Мангер платив гроші іншим підозрюваним за мовчання / фото УНІАН

Прокурори просять суд обрати голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру, якому оголошено підозру в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 3 березня без альтернативи внесення застави.

Читайте такожАдвокати Мангера наполягають на перекладі матеріалів про обрання запобіжного заходу з російської на українську мову

Як передає кореспондент УНІАН, на засіданні Шевченківського районного суду Києва прокурори оголосили клопотання про обрання запобіжного заходу Мангеру.

Відео дня

Прокурори, зокрема, заявили, що протоколи допитів одного з фігурантів справи про вбивство активістки Сергія Торбіна й інших підозрюваних вказують на зв'язок з безпосередніми виконавцями нападу через організаторів із замовником, яким обвинувачення вважає Мангера.

Сторона обвинувачення, крім того, вважає, що існують ризики впливу на свідків, знищення доказів, а також втечі Мангера, бо у нього є статки і нерухомість за кордоном.

Прокурори стверджують, що Мангер платив гроші іншим підозрюваним за те, щоб вони мовчали.

Враховуючи усі ці факти, прокурори просять суд обрати Мангеру запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 3 березня без альтернативи внесення застави.

Водночас суд відмовив у задоволенні численних клопотань адвокатів підозрюваного, зокрема і щодо перевірки його на поліграфі.